Mikä ihmeen Leader?leaderpallo

Leader on toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta paikkakunnan parhaaksi.


Varaa aika hankeneuvontaankeskiaika

Neuvomme ja autamme mielellämme hankkeisiin liittyvissä asioissa.


Tutustu esitteisiimmeetukansi vuokratilat

Muun muassa kylien juhla- ja vuokratilat -esite on katsottavissa.


Hae sähköisesti!hyrrä

Maaseudun yritys- ja hanketukien haku tehdään Hyrrä-palvelussa.


Ajankohtaista

Syksyn ensimmäinen Leader- ja teemahankeinfo!

Syksyn ensimmäinen Leader-info ja samalla Ympäristöstä energiaa -hankkeen info pidetään to 13.10 Nakkilassa klo 17.30. Tule kuulemaan, mitä kaikkea rahalla voi tehdä!

Lue lisää

Unelmat Liikkeelle - tule ideoimaan uutta liikkumista

Tervetuloa Kokemäelle 6.10. klo 18 suunnittelemaan Suomi100-juhlavuoden liikunnallisia tapahtumia. Mukana Satakylät ja Leader Karhuseutu. Meiltä saat tukea kerhoihin, välineisiin tai uuteen toimintaan!

Lue lisää

13.9.2016 Maksuhakemuskoulutuksia hanketoteuttajille

Satakunnan Ely-keskus järjestää Leader-hanketoteuttajien maksuhakemuskoulutuksia syys-lokakuussa. Tilaisuuksia järjestetään neljällä paikkakunnalla. Kaikkien tilaisuuksien sisältö on sama.

Lue lisää

13.9.2016 Opintoretki Hämeen kyliin 1.10.

Lähde mukaan tutustumaan Hämeen kyliin ja niiden aktiiviseen toimintaan lauantaina 1. lokakuuta. Retki on SataKylien ja Varsinais-Suomen Kylien yhteinen.

Lue lisää

13.9.2016 Porkkanoita kulttuuriympäristötyöhön?

Onko yhdistyksesi kiinnostunut lähiympäristöstä ja siihen vaikuttamisesta? Toimitteko kulttuuriympäristön puolesta ja sen kehittämiseksi? Lähde kuulemaan innostavia esimerkkejä kulttuuriympäristötyöstä Helsinkiin 12.lokakuuta.

Lue lisää

9.9.2016 Yritystukien maksujen haku sähköisesti alkaa kuun lopussa

Maaseudun yritystukien saajat voivat syyskuun loppupuolelta lähtien hakea yritystuen maksua sähköisesti Hyrrässä. Maksua voi edelleen hakea myös paperilomakkeella.

Lue lisää


Leader Karhuseutu Facebookissa


Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry, Ravakka ry. 

Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 56 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa

Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.


Rahoitusta

Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.