Mikä ihmeen Leader?leaderpallo

Leader on toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta paikkakunnan parhaaksi.


Varaa aika hankeneuvontaankeskiaika

Neuvomme ja autamme mielellämme hankkeisiin liittyvissä asioissa.


Nuoriso-Leader haku auki
etusivu1

Rahaa nuorten vapaa-aikaan ja omaan yritykseen!


Hae sähköisesti!hyrrä

Maaseudun yritys- ja hanketukien haku tehdään Hyrrä-palvelussa.


Ajankohtaista

10.2.2017 Lääkkeet, lääkkeet! ensiapua yhdistystoimintaan 27.2.

Leader Karhuseutu järjestää yhdessä SataKylien kanssa kaikille avoimen yhdistystoiminnan elvytysillan 27.2. klo 17.30 alkaen Pinomäen kylätalolla Porissa.

Lue lisää

9.2.2017 Järkkää toimintatonnilla nuorisotapahtuma!

Nuorisoviikkoa vietetään 1.–7.5. eri puolilla Eurooppaa. Suomen kansallinen Erasmus+ -toimisto kutsuu nuoret ja nuorten parissa toimivat järjestämään Kaiken maailman nuorille! – tapahtumia. Hae tukea, tarjolla jopa 1 000 e.

Lue lisää

1.2.2017 Koulutusta tarjolla

Oletko järjestämässä tapahtumaa? Kiinnostaako some ja sen käyttömahdollisuudet? Leader Karhuseutu ja Satakylät järjestävät yhteistyössä koulutusta molempiin aihealueisiin maalis-huhtikuun aikana.

Lue lisää

26.1.2017 Unelmista totta - uusi uutiskirje tarinoi maaseutuyrittäjyydestä

Lue vuoden ensimmäisestä Satasillasta mm. eräparatiisin hankkineesta elokuvatuottajasta, lähiruokakauppoja lanseeraavasta maatalousyrittäjästä ja pikkukylän metalli-ihmeestä.

Lue lisää

26.1.2017 Vilkas vuosi Satakunnan maaseutuyrityksissä

ProAgria-Länsi Suomen asiakas-tapahtumien määrä Satakunnan maaseutuyritysten neuvonnassa oli selvässä nousussa viime vuonna. Myös alkanut vuosi on jatkunut aktiivisena.

Lue lisää

24.1.2017 Vuoden ensimmäinen hankeinfo

Vuoden ensimmäiseen hankkeiden hakuinfoon voi osallistua keskiviikkona 1.2. klo 17.00 Karhuseudun toimistolla. Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää


Leader Karhuseutu Facebookissa


Leader Satakunnassa

Satakunnan Leader-ryhmiä ovat Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry, Joutsenten reitti ry, Karhuseutu ry, Pyhäjärviseutu ry, Ravakka ry. 

Satasilta.fi logo

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta-uutiskirje kertoo maaseudun mielenkiintoiset kuulumiset kuukausittain. Lue millaisia mahdollisuuksia näissä maisemissa kasvaa.


Mitä Leader on?

Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen kehittämistyössä. Suomessa on 56 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa. Näin lisätään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.


Toimintaa

Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa asuinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi kuka tahansa osallistua.


Neuvontaa

Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.


Rahoitusta

Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.