logorivi

Fyffee! - matalan kynnyksen talousohjausta


Raha-asioista puhuminen on monelle suomalaiselle tabu ja omista talousvaikeuksista vaietaan helposti. Niissä kukaan ei ole kuitenkaan yksin, sillä yhä useammalla on ongelmia oman taloutensa kanssa. Fyffee! - matalan kynnyksen talousohjaus haluaa auttaa juuri näitä henkilöitä ja heidän läheisiään. Haluamme ottaa rahat-asiat puheeksi myös sen takia, että ongelmien syntyä voitaisiin mahdollisesti ehkäistä.

Fyffee! -talousohjauksessa tarjotaan henkilökohtaista apua omien talousasioiden ratkaisuun. Se voi olla asioiden selvittämistä, etuushakemusten täyttämistä tai konkreettisesti kirjekuorien avaamista. Tavoitteenamme on karistaa matti kukkarosta saamalla oma talous hallintaan. Lisäksi voimme olla vain rinnallakulkijoita ja tukijoita, sillä vaikeaa asiaa voi olla helpompi hoitaa toisen avustamana.

Fyffee! -talousohjausta on saatavissa myös ryhmille. Ryhmäinfoilla pyrimme kertomaan  yleisesti niistä asioista, joista voi olla hyötyä matkalla oman talouden hallintaan, esimerkiksi arjen säästövinkeistä ja talouden suunnittelusta. Käymme myös läpi vaihtoehtoja jo syntyneiden velkojen ratkaisemiseksi.

Henkilökohtainen palvelumme on luottamuksellista ja maksutonta, ja se lähtee täysin jokaisen henkilökohtaisista tarpeista. Halutessasi voit jatkaa kunnalliseen talous- ja velkaneuvontaan, jonne menemisen kynnystä haluamme madaltaa.

Olemme pääsääntöisesti tavattavissa Porin Seudun Työttömillä, Mikonkatu 21. Meidät tavoittaa myös puhelimitse, puh. 044 739 9909.


Taloutta kansanomaisesti

Leader Karhuseudun ja Diakin Lähde mukaan! -hankkeessa (2015-2017) toteutettiin Oma talous- kokonaisuus, joka koostuu kirjallisesta oppaasta ja videosta. Oppaassa on kuvattu perusasioita mm. oman talouden suunnittelusta ja tietoa maksuhäriömerkinnästä ja velkajärjestelyyn hakeutumisesta. Oppaasta löydät myös arjen säästövinkkejä ja paikat, joista Porissa saa ruoka-apua. Videolla kuulet kaksi erilaista, mutta hyvin tyypillistä, tarinaa henkilökohtaisista rahahuolista ja niistä selviytymisestä. 

Voita ladata oppaan pdf-muodossa tästä: Opas omaan talouteen (5 MB). 

Opasta on myös saatavissa paperisena version mm. Porin kaupungin asukastuvilta Pihlavasta, Pormestarinluodosta ja Sampolasta sekä pääkirjastosta.