Kyliltä ja kylille

9.1.2019 9.50

Haku teemahankkeisiin on nyt auki

Leader Karhuseutu on avannut haun Otson Pienet Investoinnit! ja Otso Kehittää! -teemahankkeisiin. Nyt yhdistyksillä on mahdollisuus satsata toimintaan pienillä summilla. Hakemiseen tarvittavat dokumentit saa ottamalla yhteyttä Karhuseudun toimistoon.


Leader Karhuseutu avasi kaksi teemahankehakua – loistava tilaisuus yhdistyksille kehittää toimintaansa


Leader Karhuseutu on avannut kaksi teemahankehakua, joiden kautta yhdistykset voivat hakea rahoitusta pienille ideoille, joilla kehittää toimintaansa. Tukimäärä on 250 eurosta ylöspäin. Nyt on siis erinomainen mahdollisuus hakea Leader-tukea pieniinkin kehittämistoimenpiteisiin.

– Olemme saaneet kentältä selkeää viestiä, että yhdistyksillä on tarvetta pienimuotoisille investoinneille ja muille toimille, joilla toimintaa viedään eteenpäin. Tavallisesti Leader-hankkeissa on 5 000 euron minimitukiraja, mikä voi olla liian korkea joillekin. Karhuseutu onkin nyt avannut näiden pienempien ideoiden toteuttamista varten kaksi teemahanketta, joiden hakuaika on paraikaa käynnissä, kertoo Leader Karhuseudun hankeneuvoja Lauri Penkkimäki

Teemahankkeet ovat tällä kertaa seuraavat:

Otson Pienet Investoinnit! on tarkoitettu investointeihin, joilla tuetaan vapaa-ajan ja hyvinvoinnin investointeja Karhuseudun alueella. Yhdistys voi esimerkiksi hankkia harrastusvälineitä liittyen niin urheiluun kuin kulttuuriinkin tai kunnostaa kokoontumispaikkoja ja ajanviettotiloja. Myös ympäristöön liittyvät ideat ovat mahdollisia toteuttaa tämän hankkeen alla. Teemahankkeen haku päättyy 10.3.2019.

– Kannattaa kuitenkin olla ajoissa yhteydessä Karhuseudun toimistoon, niin kiirettä ei pääse syntymään, Penkkimäki muistuttaa. 

Otso Kehittää! on kehittämisteemahanke, joka pyrkii uuden toiminnan, osaajien kouluttamisen ja tiedotuksen kehittämiseen Karhuseudun alueella. Käytännössä hankkeessa voi toteuttaa ideoita, jotka pyrkivät uuden toiminnan kuten palveluiden, projektien, esitysten ja tilaisuuksien luomiseen. Myös yhteisöä hyödyttävien koulutusten järjestäminen ja osaamisen kehittäminen kuuluvat hankkeen tukitoimenpiteisiin. Lisäksi hankkeesta on mahdollista saada tukea toiminnasta tiedottamiseen ja sen tunnetuksi tekemiseen erilaisin perinteisen ja digitaalisen markkinoinnin keinoin. Haku tähän teemahankkeeseen päättyy 1.5.2019.

– Nyt on loistava hetki saada mielessä olleet pienet ideat toteutukseen. Mukaan pääsee helposti: pitää vain ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla Karhuseudun toimistoon ja sieltä saa ilmoittautumista vastaan tarvittavat dokumentit sekä neuvonnan.  Hyvän idean toteuttaminen teemahankkeen puitteissa ei välttämättä vaadi kuin muutaman kympin omaa rahaa, ja loppu tulee Leader-tukena. Erityisesti nuorilta yhdistyksiltä toivoisin aktiivisuutta tuen hakemisen suhteen, Penkkimäki korostaa.


Lue lisää teemahankkeista: www.karhuseutu.fi/teemahankkeet2018

Lisätietoja hankeneuvoja Lauri Penkkimäeltä: lauri.penkkimaki(a)karhuseutu.fi / puh. 0445225797

Euroja


Palaa otsikoihinKarhuseudun kylät

Karhuseudun toiminta-alueeseen kuuluvat Harjavalta, Kokemäki, Luvia, Nakkila, Porin maaseutualueet ja Ulvila, joihin kuuluu yhteensä yli 40 kylää.

Vasemmanpuoleisesta valikosta löydät Karhuseudun kylien omat sivut alueittain. Kunkin kylän omalta sivulta löytyy myös Karhuseudun kylillä -hankkeen kanssa laadituista kyläsuunnitelmista ja kyläesitteistä sekä linkit kyläyhdistysten omille Internet-sivuille.


Maisema jalkeen