Mu Sampola - The movie ensi-ilta


SAMPOLA_the_MOVIe

Tervetuloa Lähde mukaan! -hankkeen päätöstilaisuuteen!

Lähde mukaan! -hanke on saapumassa päätepysäkille ja onkin tullut aika kiittää mukana olleita, yhteistyötahoja sekä hankkeemme keskiössä olleiden asuinalueiden asukkaita. Järjestämme "Mu Sampola" the movie ensi-illan, jonka jälkeen on kahvin ja kakun lomassa mahdollista kuulla hankkeen toiminnasta ja tuloksista, sekä keskustella Sampolan tulevaisuuden näkymistä. 

Taloutta kansanomaisesti


Sampola-taloutta kansanomaisesti


Monikulttuurinen naistenpäivä 8.3.2017


Sampolan naistenpv
Vaihtoehtoiset pikkujoulut 14.11.2016


Pikkujoulut Sampola


Toimintatuokio Sampolasalissa


toimintatuokio


Itsepuolustuspäivä 18.10.2016

Itsepuolustuspäivä


Reeraa Itä-Pori!- ryhmä aloittaa toimintansa


reeraa Itä-pori!

Reeraa Itä- Pori! -ryhmä aloittaa toimintansa 7.9.2016 klo 9.00 entisellä päivätoimintakeskuksella, osoitteessa Kouvonraitti 2, 28370 Pori.

Ryhmän tarkoitus on toteuttaa pieniä korjaus-, kunnostus- ja siivoustöitä sekä tapahtumia oman asuinalueen viihtyisyyden ja turvallisuuden parantamiseksi. Ryhmään voi tulla mukaan koska vain.

Tapahtumaideoista ja reerausta kaipaavista kohteista voi ilmoittaa sähköpostilla sampola@karhuseutu.fi tai facebookissa ryhmässä Sampola.

Sampolapäivä 10.5.2016sampolapäivän juliste

Koko perheen Sampolapäivä järjestettiin 10.5.2016  liikekeskuksen ympäristössä.  Tekemistä riitti kaikenikäisille; pomppulinna, sumopaini ja ponit pitivät lapset kiireisinä kun vähän vanhemmat nautiskelivat Marttojen ja vanhempainyhdistyksen tarjoiluista. Tarjolla oli myös erilaisia tietoiskuja niin terveydestä kuin tietotekniikastakin ja koululaisten musiikkiesitykset valloittivat tupaten täyden Sampolasalin.

toukokuu_2016_380

Sampolapäivä keräsi osallistujia© Ismo Vähäsavo

Kiitoksia vilkkaasta ja onnistuneesta Sampolapäivästä kaikille kävijöille sekä järjestäneille tahoille!
Itäporilaisilta satoi kysymyksiä kaupungin palveluista

Porin kaupungin tiedote
(10.02.2016 20:22 Salla Rajala)

Sampolassa keskiviikkoiltana 10. helmikuuta järjestetty Itä-Porin asukastilaisuus kiinnosti alueen ihmisiä. Väkeä Itä-Porin koululle saapui noin 150. Kysyttävää riitti monesta asiasta ja myös vastauksia saatiin laajasti. Käyty keskustelu oli rakentavaa ja eteni hyvässä hengessä.

asukastilaisuus-Sampola


Tilaisuudessa kävi ilmi asukastuvan merkitys itäporilaisille. Sen viriketoimintaa kiiteltiin ja 3. sektorin vapaaehtoistoimijoille toivottiin suurempaa roolia tuvan pyörittämisessä. Ihmettelyä aiheutti asukastuvan henkilöresursointi.

Yleisöä kiinnostivat erilaisten terveyspalvelujen saantiin liittyvät kysymykset, alueen koulujen oppilasmäärät, nuorten tupakointi ja siihen puuttuminen. Lisäksi puheenaiheita olivat harrastus- ja liikuntapaikat, taidetoiminta sekä työllisyyden hoito.

Tilaisuudessa kyseltiin mahdollisuutta saada hidasteita ja lisävalaistusta kevyenliikenteenväylille. Kritiikkiä annettiin muun muassa Sampolan liikennejärjestelyistä, tiestön kunnosta, urakoinnista ja kunnallistekniikasta. Myös liike- ja koulukeskuksen tavoitettavuus todettiin haastavaksi ja kunto heikoksi. Toisaalta kiitoksia jaettiin kirjaston toiminnasta ja kuntopolun urheiluvälineistä – jopa halauksin.

Asukastilaisuuden järjestelyistä vastasivat Porin kaupunki, Leader Karhuseutu ja Lähde mukaan! -hanke. Alueen asukkaiden kysymyksiin vastaamassa oli muun muassa kaupungin hallintokuntien sekä paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen edustajia.

Seuraavat kaksi asukastilaisuutta järjestetään Pihlavassa 9. maaliskuuta ja Pormestarinluodossa 13. huhtikuuta.