Karhuseudun ajankohtaiset


1.12.2017 Paikallisuus on kotimaisuuden jatke

Valtakunnallisen Osta työtä Suomeen -päivän kunniaksi Leader Karhuseutu haluaa tuoda esille muutamia hyviä vinkkejä paikallistason palveluiden ja tuotteiden hankintaan.

Lue lisää

 

27.11.2017 Yhdistysten digimarkkinointi-ilta ja teemahankeinfo

Torstaina 30.11. klo 16.30-19.30 järjestetään Karhuseudun toimistolla yhdistysten digimarkkinointiin suunnattu koulutustilaisuus. Koulutuksen ohella tarjolla on myös ajankohtainen teemahankkeiden hakuinfo.

Lue lisää

 

25.11.2017 Yritysten rahoitusseminaari 29.11.

Seuraa etänä maaseudulla sijaitsevien yritysten rahoitusmahdollisuuksia käsittelevää seminaaria.

Lue lisää

 

15.11.2017 Karhuseudulle jaettavaksi mahtava lisäpotti Leader-rahaa

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi Karhuseudulle lisää Leader-rahaa 429 000 euroa. Ensi vuonna Karhuseudun alueen yhteisöillä ja mikroyrityksillä on erinomainen tilaisuus kehittää toimintaansa, sillä jaossa on yli miljoona euroa.

Lue lisää

 

7.11.2017 Syyskuulumiset Karhuseudulta

Karhuseudun uusimmat uutiset on nyt koottu tiedotteeseen.

Lue lisää

 

Syksyn 2017 Leader-infot ja koulutuksia

Karhuseutu järjestää useamman Leader-infon vielä syksyn 2017 aikana. Jos mietit Leader-tuen hyödyntämistä toimintasi kehittämisessä, niin kannattaa ehdottomasti tulla mukaan kuuntelemaan ja ideoimaan.

Lue lisää

 

8.11.2017 Kulttuuri ja vapaa-aikatoimijoille tarjolla Leader tietoutta 08.11.

Karhuseutu järjestää toimistollaan 08.11 klo 16.30 Leader-infon, joka on suunnattu erityisesti kulttuurin ja vapaa-ajan parissa toimiville yhdistyksille ja henkilöille.

Lue lisää

 

11.9.2017 Karhuseutu pop uppailee jälleen!

Karhuseudun pop up-toimisto jalkautuu seuraavaksi Noormarkkuun, kirjaston kokoustiloihin. Paikalla ovat torstaina 14.9. klo 12-18 maksatusneuvoja Niina Harju ja hankeneuvoja Lauri Penkkimäki. Tule juttelemaan maaseudun kehittämisestä ja Leaderin tarjoamista mahdollisuuksista.

Lue lisää

 

28.8.2017 Syyskuussa jämerä paketti Leader-tietoutta!

Tarjoilemme kovan kattauksen tietoa Leaderistä.

Lue lisää

 

24.8.2017 Tule juhlimaan luontoa Yyteriin 26.8.

Karhuseutu on mukana Yyterissä juhlistamassa Suomen Luonnon päivää tulevana lauantaina. Paikan päällä monenmoista aktiviteettia klo 12-16 mm. vesipyssyskaba!

Lue lisää

 

14.8.2017 Lauri Penkkimäki aloittanut hankeneuvojana

Leader Karhuseudun uutena hankeneuvojana on aloittanut 7.8. Lauri Penkkimäki. Hänen työpisteensä sijaitsee Leader Karhuseudun toimistolla Porissa.

Lue lisää

 

28.6.2017 Hulabaloota juhlistamassa satapäinen porukka!

Leader Karhuseudun perustamisesta tuli 18.6.2017 kuluneeksi tasan 20 vuotta. Juhlatunnelmia oli tarjolla jo viikkoa aiemmin, kun yhdistys lähti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi mukaan järjestämään historiansa ensimmäistä kertaa Avoimet Kylät -päivää 10.6. Ja päivä olikin melkoinen hitti!

Lue lisää

 

20.6.2017 Karhuseudulla Leader-toimintaa 20 vuotta

Leader Karhuseutu on tehnyt paikallista alhaalta ylös kehittämistä karhuseudulla tänä vuonna 20 vuotta. Pääosassa koko kahden vuosikymmenen ajan ovat olleet aktiiviset, kotiseutuaan rakastavat ihmiset.

Lue lisää

 

9.6.2017 Tervetuloa Karhuseudun synttäreille Harjavaltaan huomenna klo 17 alkaen

Leader Karhuseutu juhlii synttäreitä huomenna lauantaina Harjavallassa Ladun ja polun majalla. Tapahtumassa monenmoista tekemistä lapsille ja aikuisille klo 17 alkaen. Kakkukahvit ja jatkuvaa letunpaistoa!

Lue lisää

 

9.6.2017 Karhuseutu 20-vuotta! Lähde mukaan juhlimaan!

Karhuseudun 20-vuotisjuhlia juhlitaan lauantaina 10.6.2017 klo 17 alkaen Harjavallassa. Lähde sinäkin perheinesi mukaan hauskanpitoon!

Lue lisää

 

1.6.2017 Karhuseutu hakee uutta hankeneuvojaa

Haluaisitko itsellesi monipuolisen työtehtävän ja mukavan työporukan. Hae meille hankeneuvojan tehtävään. Hakuaika päättyy 14.6.

Lue lisää

 

24.5.2017 Karhuseudulle avautuu mahdollisesti työpaikka

Karhuseutu mahdollisesti rekrytoi hankeneuvojaa kesäkuun aikana. Seuraa nettisivujamme, lisätietoa luvassa kesäkuun alussa.

Lue lisää

 

22.5.2017 Karhuseudun pop up tulee taas, vuorossa Kokemäki!

Karhuseutu täyttää tänä vuonna täydet 20 vuotta ja juhlistamme sitä monin tavoin. Näinpä Karhuseudun alueella järjestetään vuoden aikana mm. useita pop up -toimistoja! Kehitetään tästä yhdessä toimiva toimintatapa jatkoa ajatellen.

Lue lisää

 

15.5.2017 Leader Karhuseutu nyt pop uppina!

Karhuseutu täyttää tänä vuonna täydet 20 vuotta ja juhlistamme sitä monin tavoin. Näinpä Nakkila saa olla todistamassa historian ensimmäistä Leader pop up -tomistoa! Kehitetään tästä yhdessä toimiva toimintatapa jatkoa ajatellen.

Lue lisää

 

28.4.2017 Hankehakemuksia käsitellään myös kesäkuussa

Karhuseudun hallitus kokoontuu aiemmasta tiedosta poiketen myös kesäkuussa juhannusviikolla. Kevään viimeiset hankkeiden jättöpäivät ovat siis toukokuun kokoukseen 15.5. ja kesäkuun kokoukseen 7.6.

Lue lisää


25.4.2017 Leader-rahaa jäljellä 900 000 euroa yrityksille ja yhdistyksille

Karhuseutu on myöntänyt tänä keväänä Leader-rahaa muun muassa pelastustoiminnan ja vapaa-ajanpalveluiden kehittämiseen, turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen sekä yritystoimintaan niin luomutilalle kuin Kiinan markkinoille suuntautuville matkailualan yrityksille.

Lue lisää

 

13.4.2017 Satakunnan Leader-ryhmät avaavat Kiina-yhteistyötä

Leader Karhuseutu on ensimmäisenä koko EU:sta avaamassa Leader-yhteistyötä Kiinan suuntaan. Kiina on kiinnostunut kehittämään maaseutuaan EU:n Leader-metodilla.

Lue lisää

 

20.12.2016 Talkookuvia Välikallion saarelta

Selkämeren Kansallispuiston Välikallion saaressa tehtiin talkoita Metsähallituksen ja useiden yhdistysten voimin osana Karhuseudun rahoittamaa Leader-hanketta.

Lue lisää

 

21.7.2016 Söörmarkkulaiset rakentavat leikkipaikan, Ahlaisiin rantalaavu

Leader Karhuseutu tuki keväällä hankintoja lasten ja nuorten hyväksi. Monet suunnitelmat toteutetaan nyt kesätalkoilla.

Lue lisää

 

Maaseudun hanketukien päätöksenteko alkaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset ovat aloittaneet maaseudun kehittämishankkeiden rahoituspäätösten teon. Hanketukien haku alkoi viime vuoden toukokuussa ja päätöstä odottaa yli 1600 hanketta. Hankkeilla kehitetään elinkeinoja, tiedotetaan ja koulutetaan sekä parannetaan maaseudun palveluja ja asumisviihtyvyyttä.

Lue lisää


Maaseutuvirasto tiedottaa: Maaseudun yritystukien maksaminen alkaa helmikuussa

Maaseudun yritystukien päätöksenteon ja maksamisen aikataulut ovat selvillä. ELY-keskukset aloittavat joulukuun puolivälissä yritystukihakemusten päätöksenteon. Yritystukien maksaminen on mahdollista helmikuun puolivälistä lähtien.

Lue lisää


Annan yrittäjäunelmasta tuli herkkua totta

Anna Nieminen oli pitkään haaveillut yrittäjyydestä ja työn tekemisestä kotioloissa. Matti-veljen kerrottua Leader-rahoituksesta alkoivat palaset loksahdella paikalleen. Leader Karhuseudun myöntämä investointituki oli mukava apu, kun entinen varastotila rempattiin hienoksi gluteenittomaksi keittiöksi.

Lue lisää

 

Leader-rahoituskausi lennokkaasti käyntiin

Leader-rahoituskausi on alkanut onnistuneesti Karhuseudun alueella. Yli 20 hanketta oli jo marraskuulle ehdittäessä saanut rahoitusta ja useita kymmeniä hankkeita on valmistelun alla. Myös kansainvälisellä rintamalla tehdään jo kovaa vauhtia suunnitelmia tuleville vuosille, vaikkakin useissa Euroopan maissa rahoitusohjelmia vasta työstetään.

Lue lisää

 

Maailman Suurimmat Talkoot - Ahlainen finaaliin

Maailman suurimpia talkoita vietettiin ympäri Suomea 14.-20.9.2015.

Lue lisää


2.6.2015 Uusi Satasilta tiedotuslehti nyt saatavilla!

Satakunnan Leader-ryhmien yhteinen tiedotuslehti Satasilta on ilmestynyt.

Lue lisää


29.4.2015 Hankkeiden haku käyntiin

Tänään ministeriöstä tulleen tiedon mukaan hankkeiden haku pääsee Hyrrässä käyntiin vihdoin maanantaina 11.5.

Lue lisää