Karhuseudun ajankohtaiset

15.11.2017 9.42

Karhuseudulle jaettavaksi mahtava lisäpotti Leader-rahaa

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi Karhuseudulle lisää Leader-rahaa 429 000 euroa. Ensi vuonna Karhuseudun alueen yhteisöillä ja mikroyrityksillä on erinomainen tilaisuus kehittää toimintaansa, sillä jaossa on yli miljoona euroa.

Ministeriö myönsi lisää Leader-rahaa Karhuseudulle

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi päätöksen, jonka perusteella Karhuseudun alueen yrityksien ja yhdistyksien käyttöön saadaan ensi vuonna lisärahaa 429 000 euroa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Leader-ryhmien kehystarkistus tehtiin nyt ensimmäistä kertaa näin merkittävästi ryhmien toiminnan edistymistä, laatua ja vaikuttavuutta painottaen. 

RahoitustaLisäkehystä haki 46 Leader-ryhmää yhteensä 25,52 miljoonaa euroa. Kehystarkistuksen valmisteluryhmä laittoi ryhmät paremmuusjärjestykseen Leader-ryhmien toiminnan edistymisen, laadun ja vaikuttavuuden perusteella. Lisäkehystä sai 24 Leader-ryhmää yhteensä 7,38 miljoonaa euroa. Karhuseutu sai erinomaiset pisteet ja siten poikkeuksellisen suuren lisärahan.

Alueellamme on erinomaisia yhteisötoimijoita, jotka ovat tehneet tärkeää paikallista kehittämistyötä jo pitkään hyödyntäen Leader-tukea. Myös mikroyritysten kehittämiseen on tällä ohjelmakaudella suunnattu ennätysmäärä Leader-tukea, erityisesti innovatiivisiin ja työllistäviin yrityshankkeisiin, toteaa Karhuseudun toiminnanjohtaja Salme Pihlajamaa. 

Karhuseudun saama lisäkehys tullaan jakamaan ensi vuonna Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan, Ulvilan, Eurajoen Luvian alueelle sekä Porin maaseutualueelle. Ensi vuonna jaossa on yli miljoona euroa, joka suunnataan alueen yritysten ja yhteisöjen toiminnan kehittämiseen sekä investointeihin. 


Lisätietoja: 
Salme Pihlajamaa, tj
Leader Karhuseutu
p. 050 592 6022
salme.pihlajamaa@karhuseutu.fi

Palaa otsikoihin