Karhuseudun ajankohtaiset

21.12.2017

Liikunnallinen 2017 – Karhuseudun alueella satsattiin hyvinvointiin

Kansainvälisyys, vapaa-aika ja hyvinvointi ovat selkeitä aikamme trendejä, joiden merkitys on ollut nähtävillä myös Leader Karhuseudun alueella. Kuluvan vuoden aikana Leader-tukea myönnettiin erityisesti ihmisten liikuttamiseen, harrastamisen tukemiseen sekä elinkeinoelämän toimintaedellysten tukemiseen.

Leader Karhuseutu on viimeisen vuoden aikana jatkanut monipuolista työtään alueensa elinvoimaisuuden kehittämiseksi. Kuluvan vuoden aikana Leader-tukea myönnettiin erityisesti ihmisten liikuttamiseen ja harrastamisen tukemiseen. Esimerkiksi Kokemäen Naisvoimistelijoilla oli positiivinen ongelma, kun harrastajamäärien kasvusta johtuen voimisteluvälineitä ei enää riittänyt kaikille. Leader-tuen avulla saatiin hankittua muun muassa ponnahduslauta, harjoituspuomi ja hyppyteline. Myös Preiviikin ulkoilukuntoilukeskus, Tuomaalan monitoimiareena ja Nakkilan lasten liikennepuisto ovat kaikki esimerkkejä, joissa Leader-tuen avulla on onnistuttu edistämään alueen vapaa-ajan mahdollisuuksia.

Karhuseutu on tehnyt vuoden aikana useita myönteisiä yritysten investointitukipäätöksiä, joiden ansiosta yritykset ovat pystyneet monipuolistamaan tuotevalikoimaansa. Esimerkiksi ulvilalaiselle Kilpikaivertamo Joutsenvirralle myönnettiin tukea laserkaiverruskoneen hankintaan, ja Lyttylään siirtyneelle Kehräämö Mustalampaalle tuettiin toimitilojen rakentamista ja tuotevalikoimaa laajentavien koneiden hankintaa.

Karhuseutu pyrkii olemaan aktiivinen nykypäivän kehittäjäorganisaatio, josta esimerkkinä on oma kansainvälinen Rural Flavours -hanke. Hankkeen puitteissa luodaan alueen toimijoille digitaalinen alusta, joka tulee osaltaan nostamaan Karhuseudun alueen osaamista, toimintaa ja tuotteita paremmin esille niin Satakunnassa kuin kansainvälisesti mm. Espanjan, Kroatian, Kyproksen, Portugalin ja Viron Leader-ryhmien alueilla. Karhuseudulle kansainvälisyys on aina ollut merkittävä osa toimintaa.  Vuoden aikana on myönnetty tukea esimerkiksi yritysten kansainvälisen matkailun kehittämiselle.

2017 Leader Karhuseutu toteutti yhdistyksille suunnattuja teemahankkeita. Hankkeista saatu palaute on ollut niin positiivista, että Karhuseutu on päättänyt toteuttaa vastaavia myös jatkossa. Hakijat ovat kokeneet, että teemahankkeiden avulla pienemmätkin ideat saadaan toteutettua ja toimintaa kehitettyä. Teemahankkeet eivät usein vaadi yhdistykseltä kuin muutaman satasen verran omaa rahaa. Tämän avulla  pystytään kuitenkin tekemään jopa tuhansien eurojen edestä arvokasta kehittämistyötä. 

Karhuseutu onkin nyt avannut haun kolmeen uuteen teemahankkeeseen:

  1. Nuoret Yhdessä! - lasten ja nuorten vapaa-ajan investoinnit
  2. Otson Pienet Investoinnit! - hyvinvoinnin, vapaa-ajan ja matkailun investoinnit
  3. Otso Kehittää! - kehittämisteemahanke

Nuoret Yhdessä! -haku päättyy 15.1.2018, Kohtaamisia Yhdessä! 12.2.2018 ja Osaamista ja toimintaa Yhdessä! 12.2.2018.  Lisää tietoja ja hakuohjeet ovat Teemahankkeet -sivulla. Neuvontaa ja tukea saat Karhuseudun toimiston väeltä. Ota hyvissä ajoin rohkeasti yhteyttä, ja onnistutaan yhdessä!

Karhuseudun väki toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä uutta vuotta!
Lauri Penkkimäki
hankeneuvoja

söörmarkku_aikaa_vapaalla_leikkikenttähanke
Söörmarkun kylä- ja nuorisoseura rakensi Aikaa vapaalla! -teemahankkeesta saamallaan rahoituksella leikkikentän. Joko teillä on idea?


Palaa otsikoihin