Karhuseudun ajankohtaiset

28.3.2018

Seikkailupuisto Huikee ja Tuomaalan monitoimiareena valittiin Vuoden hankkeiksi

Leader Karhuseutu palkitsi vuosikokouksessaan Reposaari-talolla 28.huhtikuuta kaksi Vuoden hanketta. Yrityshankkeista palkittiin Seikkailupuisto Huikee ja yhteisöhankkeista Tuomaalan kyläyhdistyksen monitoimiareena.

Leader Karhuseutu palkitsi vuosikokouksensa yhteydessä kaksi vuonna 2017 valmistunutta hanketta.

Yrityshankkeista palkittiin huhtikuussa 2017 Porin Yyteriin avattu ekologinen huvipuisto Seikkailupuisto Huikee. Leader Karhuseutu myönsi yritykselle perustamistukea asiantuntijapalveluihin seikkailupuistokonseptin kehittämiseksi ja investointitukea puiston rakentamiseen.

 – Kyseessä on aivan uudenlainen yritys Porin seudulla, jota nuoret yrittäjät pyrkivät koko ajan kehittämään. Perustamistuen tavoitteena on mahdollistaa yrityksen ulkopuolisen asiantuntijan käyttö niin, että yritys pääsee alussa juuri oikeaan suuntaan ja syntyy hienoja onnistumistarinoita. Onnistumistarina on tässä syntynyt, Leader Karhuseudun toiminnanjohtaja Salme Pihlajamaa perustelee valintaa.

Pihlajamaa muistuttaa, että Leader-tuella on iso kerrannaisvaikutus. Huikee on esimerkki siitä, miten nuoret yrittäjät toimivat matkailun edistäjinä ja merkittävinä työllistäjinä alueella.  Kahden veljeksen luotsaama puisto on jo rikastuttanut koko Yyterin aluetta, aktivoinut muita yrittäjiä sekä lisännyt alueen toimijoiden yhteistyötä. Seikkailupuisto Huikee pyrkii koko ajan uudistumaan. Tästä osoituksena ovat mm. talven ajan kauppakeskus Puuvillassa toiminut etäpiste sekä alkavalla kaudella starttaavat ohjelmapalvelut, kuten Fatbike-Safarit. Ensi kesänä Huikee tulee työllistämään 19 työntekijää.

– Varsinkin tulevalla kaudella pystymme tarjoamaan hyvinkin laajasti tekemistä alueella. Yritysten välillä on aikaisempaan verrattuna huomattavasti aktiivisempi keskusteluyhteys johtuen muun muassa Visit Porin toiminnasta. Yhteistyötä teemme tiivisti esimerkiksi Yyterin Hotellin kanssa, kertoo Seikkailupuisto Huikeen toimitusjohtaja Ekku Lehtonen.

 Vuoden yhteisöhankkeena palkittiin kokemäkeläisen Tuomaalan kyläyhdistyksen Leader-tuella rakennettu monitoimiareena. Talviaikaan kokoontumispaikkana toimineelle jääkiekkokaukalolle kaivattiin kesäajan vastinetta, joten kylällä päätettiin rakentaa monitoimiareena monipuolista harrastamista mahdollistamaan.

– Nyt on lapsilla ja myös aikuisilla paikka, jossa pelata. Käyttöä on ilta-ajan lisäksi koulun välitunneilla. Talkoihin osallistui paljon enemmän porukkaa, kuin osasimme ajatella ja areena valmistui nopeammalla aikataululla, kuin alun perin piti.  Myös vanhempaintoimikunta oli mukana toteuttamassa. Kyläyhdistys on viime vuodet vähän uinunut, mutta hankkeen myötä saatiin taas eloa yhdistykseen, Marika Rautava Tuomaalan kyläyhdistyksestä sanoo.

– Hanke on osoitus kylällä vallitsevasta yhteisöllisyydestä. Iso porukka oli tekemässä areenaa talkoilla. Yhteisöllinen toiminta ja sen lisääntyminen on yksi onnistumisen mittari Leader-hankkeissa, Salme Pihlajamaa sanoo.

Vuoden_hanke_Tuomaalan_kyläyhdistys
Leader Karhuseudun toiminnanjohtaja Salme Pihlajamaa (vasen) ja puheenjohtaja Timo Wallin ojensivat Vuoden hanke -tunnustuksen Tuomaalan kyläyhdistyksen Marika Rautavalle ja Miret Seppälälle.

Uusia varajäseniä hallitukseen

Leader Karhuseudun hallituksessa tapahtui muutoksia. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Wallin Porista. Uusina hallitukseen valittiin varajäseniksi Ilkka Äijälä Ulvilasta, Pekka Niemelä ja Timo Widbom Porista, Matti Luotola Luvialta sekä ja Annukka Heine Harjavallasta.

Leader Karhuseudun hallitus:

 pj Timo Wallin, Pori

Hanna Anttila, Ulvila                         

Vesa Löfström, Pori (Lavia)             

Ansa Kulmala, Pori                         

Krista Tupala, Ulvila

Kauko Ketola, Kokemäki                  

Jonna Heikkilä, Nakkila

Risna Aho, Luvia                            

Seija Hakala, Harjavalta                  

Viliina Välimäki, Pori                       

Mikko Kivinen, Pori       

varajäsenet:

Raila Järvi, Kokemäki

Päivi Myllykoski, Nakkila

Aila Korkeaoja, Pori

Kaarina Talola, Pori (Lavia)

Maarit Kuja-Kanto, Ulvila

Ilkka Äijälä, Ulvila

Pekka Niemelä, Pori

Timo Widbom, Pori

Matti Luotola, Luvia

Annukka Heine, Harjavalta


Lisätietoja antavat:

Leader Karhuseutu
toiminnanjohtaja Salme Pihlajamaa 050 592 6022 / salme.pihlajamaa(at)karhuseutu.fi

Seikkailupuisto Huikee
toimitusjohtaja Ekku Lehtonen 0400 59 7722

Tuomaalan kyläyhdistys
Marika Rautava 040 7260325Palaa otsikoihin