Näin Leader-hanketta haetaan

1. Idea tai tarve

Sinulla, teillä tai yhdistyksellä on idea tai jokin tarve, joka halutaan toteuttaa.

2. Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alueesi Leader-ryhmään ja testaa, voidaanko ideasi toteuttaa Leader-hankkeena.

3. Hae asiointia varten

hankehakijalle Y-tunnus, nimenkirjoitusoikeudellisille Katso-tunniste ja varmista, että hakijan tiedot ovat PRH:ssa ajantasaiset

4. Kehitä ideaa

Laadi hankesuunnitelma, kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma. Leader-ryhmä neuvoo rahoituskuvioissa ja hanketukimuodon valinnassa.
Laske kustannusarvio todellisten hintojen tai tarjousten mukaan. Katso ohjeet hintatason selvittämiseen.

5. Kerää liitteet

Hankehakemusta varten tarvittavat liitteet pdf-tiedostoina hankeliitteet -listauksen mukaisesti.

6. Tee hankehakemus Hyrrään

Avaa hankehakemus Hyrrään. Tarvitset asiointia varten katso-tunnisteet ja omat nettipankkitunnuksesi. Jos haluat apua Hyrrä-asiointiin tai neuvoja hakemuksen laatimiseen, niin ota yhteyttä alueesi Leader-ryhmään. Myös perehtyminen Hyrrä-asiointiohjeeseen kehittämishankkeille tai Mavin oppaisiin ja lomakkeisiin voi auttaa.

7. Viimeistele ja allekirjoita hakemus

Vireilletulosta tulee ilmoitus sähköpostilla osoitteesta hyrra@maanmittauslaitos. Huom! Älä aloita hankkeen toteuttamista ennen vireilletuloa! Hankkeen vireilletulon jälkeen hankkeen toteuttamisen voi aloittaa omalla riskillä.

8. Anna lisäselvityksiä

Varaudu tarvittaessa täydentämään hankehakemusta Leader-ryhmän pyynnöstä tai esittelemään hanke Leader-ryhmän hallitukselle.

9. Leader-ryhmän käsittely

Leader-ryhmän hallitus käsittelee hankehakemusta seuraavassa kokouksessaan ja tekee päätöksiä valintakriteerien avulla. Tarkista Leader-ryhmän kokousaikataulut Ajankohtaista-osiosta.

10. Hanketukipäätös

Leader-ryhmästä päätöksen saanut hakemus käsitellään edelleen Satakunnan ELY-keskuksessa, josta hanke saa virallisen hanketukipäätöksen. Hankkeen käsittely Elyssä kestää maksimissaan 3 kuukautta.

11. Toteuta hanke

Hankkeen toteuttaminen voi alkaa hankesuunnitelman ja tukipäätöksen mukaisesti. Muista hankeviestintä.