Uutisia Leader-elämästä ja maaseudun kehittämisestä!

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta.fi kertoo uutisia maaseudun kehittämisestä
 ja tarjoaa esimerkkejä mahtavista jutuista, joita on toteutettu EU:n maaseuturahaston tuella.Koulutuksia yhdistyksille. Talouskoulutus ja Markkinointimateriaalit kuntoon

Varsinais-Suomen kylät järjestää Talouskoulutusillan yhdistyksille 1.11. ja Markkinointimateriaalit kuntoon -työpaja 6.11.

Lue lisää

11.10.2017 Hankeretki Jämijärvelle ja Ikaalisiin

Yhdistyksen vuosittainen hankeretki ke 11.10.2017 suuntautui tällä kertaa Jämijärven Tykköön kylään sekä Ikaalisiin Pukaran kautta "Seleentakusiin". Loistavia kohteita mahtui matkan varrelle kuusi.

Lue lisää

10.10.2017 Syysretki Taalintehtaalle 19.10.

Tervetuloa syysretkelle Taalintehtaalle, Kemiönsaareen tutustumaan siihen, miten pilottikylässä pyritään tekemään maahanmuuttajien kotoutumisesta kylätoiminnan arkea.

Lue lisää

10.10.2017 Puhutaan rahasta -tilaisuudet alkavat 18.10.

Hei sinä yrittäjä tai yrittäjäksi aikova! Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan kahvin lomassa. Aiheena maaseutuohjelman yritystuet ja niiden mahdollisuudet.

Lue lisää

5.10.2017 Ravakan hallitus kokoontuu 18.10.

Kokouksessa käsiteltävät asiat on toimitettava toiminnajohtajalle 11.9. mennessä. Asialistalla on jo hankeasioita ja syyskokouksen 28.11. valmistelu.

Lue lisää

28.9.2017 ”Kolmen linnun mies” toivoo ennakkoluulottomia ideoita

Houhajärveläinen Jani Hanhijärvi luotsaa Joutsenten reitin hallitusta ja majoittaa matkailijoita Kommeessa Kurjessa. Mies tekee töitä elinvoimaisemman maaseudun eteen niin töissä kuin vapaa-ajalla.

Lue lisää

26.9.2017 Parasta ja haastavinta on, että jokainen päivä on erilainen

Leader Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne nähdään harvoin toimistossa, sillä mies ja reppu matkaavat sekä kotimaassa että ulkomailla. Monessa mukana oleva kehittäjä kaipaa luovaan laaksoon lisää nuorten omia hankkeita.

Lue lisää

22.9.2017 ”Positiivinen kateus ajaa toteuttamaan ja tekemään”

Joutsenten reitin oma ongelmanratkaisija Eeva Raukko tekee toimistossa kaikkea. Hän on iloinen, että hankkeita osataan hakea ja erityisesti yrityshankkeita on runsaasti.

Lue lisää

20.9.2017 Satakuntalaisten kyläelokuvien julkaisu alkoi

SEKK ry:n Kyläelämää Satakunnassa 2017 -hankkeessa on tuotettu elokuvia jokaisen satakuntalaisen kunnan alueelta. Elokuvissa kuvataan asukkaiden elämää, yhteisöjä ja maisemia 100-vuotiaassa Suomessa. Ensimmäinen elokuva on nyt julkaistu.

Lue lisää

19.9.2017 Harjavallassa aletaan työstää yhdistysohjelmaa

Harjavallan kaupunki yhdessä SataKylät ry:n kanssa kutsuu kaikkia Harjavallassa toimivia yhdistyksiä koolle yhdistysiltaan keskiviikkona 27.9. klo 18.00 Harjavallan kaupungintalolle.

Lue lisää

14.9.2017 Keskustellaan ruoka-alan yritysryhmistä 3.10.

Satakunnan ELY-keskus kutsuu satakuntalaisia ruoka-alan kehittäjiä keskustelemaan yritysryhmä- ja menekinedistämishankkeiden rahoitusmahdollisuuksista ELY-keskukseen Poriin. Ilmoittautumiset 29.9. mennessä.

Lue lisää

12.9.2017 ”On meidän kaikkien asia, että alueella voi elää ja elämä on mukavaa”

Leader Pohjois-Satakunnan tuore hankeneuvoja Leena Saloniemi tunnustaa olevansa yhdistysihminen. Hän sanoo kaiken lähtevän yrityksistä ja haluaa olla vaikuttamassa siihen, että alueen ihmiset ovat ylpeitä kotiseudustaan.

Lue lisää

12.9.2017 Leader-hallitus on näköalapaikka, jossa paikallistuntemusta tarvitaan

Kalantilainen Heidi Jaakkola toimii Leader Ravakan hallituksen puheenjohtajana kolmatta vuotta. Ukipoliksessa lähiruokahanketta vetävän emolehmätilan emännän työ ja harrastukset menevät suloisesti sekaisin.

Lue lisää

11.9.2017 Karhuseutu pop uppailee jälleen!

Karhuseudun pop up-toimisto jalkautuu seuraavaksi Noormarkkuun, kirjaston kokoustiloihin. Paikalla ovat torstaina 14.9. klo 12-18 maksatusneuvoja Niina Harju ja hankeneuvoja Lauri Penkkimäki. Tule juttelemaan maaseudun kehittämisestä ja Leaderin tarjoamista mahdollisuuksista.

Lue lisää

9.9.2017 Hankesuunnittelijan paikka avoimena ”Lauhanvuori GeoPark -alueen palvelujen kehittäminen” -hankkeeseen

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry ja Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry hakevat yhteistä HANKESUUNNITTELIJAA ”Lauhanvuori GeoPark -alueen palvelujen kehittäminen” -hankkeeseen. Haku avoinna 18.9. klo 15.00 asti.

Lue lisää

8.9.2017 Italialainen harjoittelija Rocco Di Nuzzo apunamme

Urbinon kaupungissa, Italiassa asuva Rocco Di Nuzzo on Leader Pohjois-Satakunnan toimistolla kahden kuukauden työharjoittelussa. Lakimieheksi valmistuvaa Roccoa kiinnostaa Euroopan Unioni.

Lue lisää


Leader Satakunnassa


Liity Satasillan postituslistalle

Saat sähköpostiisi tuoreimmat kuulumiset Leadereiltä, ELY:ltä sekä sidosryhmiltä.