Karhuseutu mukana Itämeripäivässä Reposaaren kalasatamassa to 25.8.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Itämeripäivää vietetään myös Reposaaren kalasatamassa torstaina 25.8. klo 11 alkaen. Tervetuloa mukaan!

Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Näissä toimissa ollaan mukana myös Reposaaressa ja haastamme jokaisen huolehtimaan omasta merestämme, ja syömään Selkämeren kalaa. Syömällä paikallista kalaa voimme suojella Itämerta, pienentää hiilijalanjälkeämme ja parantaa terveyttämme.

Kalasatama on päivän avoinna, ja sen toimintoihin voi tutustua opastetusti. Paikalla on kalastajia Reposaaren rannikkokalastajien osuuskunnasta, ja he näyttävät toimitiloja ja kertovat työstään. Kalan syönnin haasteen ottaa vastaan Suomalainen Markku-liitto, joka aloittaa Selkämeren puhdistamisen syömällä porukalla paikallista silakkaa. Ruuan valmistaa kalaan erikoistunut Ravintola Merimesta, jossa on tarjolla monenlaisia kalaherkkuja. Satakunnan Pelastuslaitos pitää osaltaan huolta siitä, että meri pysyy puhtaana, ja esittelee kalasatamassa toimintaansa. Selkämeren kansallispuisto näkyy Reposaaresta ja Metsähallitus esittelee toimintaansa. Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry tietää mitä lintuja merellä liikkuu ja opastaa harrastuksensa alkavia.

Leader Karhuseutu ja KalaLeader ovat mukana kertomassa, miten Leader-tuella ja EMKR-rahoituksella voidaan tehdä kestävän kehityksen tekoja. Onko yhdistyksellänne idea Itämeren auttamiseksi? Haluatteko järjestää aiheeseen liittyvän tapahtuman? Tule Reposaareen juttelemaan!

Itämeripäivä 25.8.2022 Reposaaren kalasatamassa

klo 11 alkaen Portit aukeavat ja infopisteet avataan

klo 12 alkaen Öljyntorjuntanäytös

klo 12 alkaen Tutustumiskäyntejä kalasatamaan

klo 13 Metsähallituksen kasvikierros

klo 14 Suomalainen Markku-liitto puhdistaa merta

Lisäksi klo 12-14 Merimestan ravintola paistaa ja maistattaa silakkaa!

Visit Pori järjestää Selkämeren Veneretkien kanssa retken Iso-Enskeriin klo 17–21. Retki on myynnissä ja varattavissa Visit Porin verkkokaupassa.

Ohjelma päivittyy ja tarkemmat ohjelmatiedot: www.reposaarenkalasatama.fi

Lisätietoa Itämeri-päivästä!