Kauden ensimmäiset hankkeet saivat hallituksen puollon

Karhuseudun hallituksen elokuun lopun kokous oli jännittävä, sillä hallitus pääsi käsittelemään kauden ensimmäisiä hankehakemuksia. Hankkeet kuitenkin odottavat vielä ELY-keskuksen virallista tukipäätöstä.

Ennen kuin Karhuseudun hallitus pääsi töihin, Jussi Virtanen Satakunnan Kauppakamarista kertoi Hallitukset töihin! -hankkeesta. Hankkeen tavoitteena on auttaa yrityksiä huomaamaan, miten aktiivinen hallitustyöskentely voi auttaa yritystä eteenpäin pisteestä A pisteeseen B.

– Hankkeessa otetaan suoraan yhteyttä yrityksiin ja keskustelun kautta mietitään jokaisen kohdalla etenemissuunnitelmaa. Haasteena on ollut, että pienemmissä yrityksissä ei välttämättä edes tiedetä, mitä hyötyä hallitustyöskentelystä voi olla. Monen yrittäjän mielestä hallitustyöskentely kuulostaa ison yrityksen jutulta, Virtanen kertoi.

Karhuseudun kuntien alueella hankkeessa on ollut mukana 15 yritystä tämän vuoden aikana.

– Pienissä yrityksissä langat ovat tiukasti yrittäjän omissa käsissä, jolloin yrittäjä ei koe tarvetta lähteä virittämään hallitusta. Ja niissä haasteissa, joita pienet yritykset kohtaavat, voi olla enemmän hyötyä mentorista tai yrityskummista. Tieto on kuitenkin kaikille hyväksi tulevaisuutta ajatellen.

Lue lisää Hallitukset töihin! -hankkeesta.