KunnonTila toi kerta heitolla lisää palveluita Hinnerjoelle

Maatalousyrittäjä ja liikunta-alan ammattilainen Lauri Kreula perusti kuntosalin tilan vanhaan broilerhalliin. KunnonTila on tuonut liikuntamahdollisuuksien lisäksi 750 asukkaan kylään mm. hoitola- ja fysioterapiapalvelut. Kreulan lisäksi tiloissa toimii neljä muutakin paikallista yrittäjää.

– Ei tästä ensin ihan näin iso projekti pitänyt tulla. Alun perin olin tekemässä treenitiloja itseä ja lähipiiriä varten. Halusin harrastaa kuntosalia, muttei aika riittänyt lähteä ajamaan 20 kilometrin päähän Euraan tai Laitilaan, kertoo maatalousyrittäjä ja KunnonTilan perustaja Lauri Kreula.

– Kun Turkuun lähdin niin ajattelin, etten kyllä enää tällaiseen tuppukylään takaisin tule, Kreula muistelee. Hän sanoo, että omien lasten myötä maaseutua kasvupaikkana on alkanut arvostaa entistä enemmän.

Liikunta on ollut Kreulan intohimo aina. Turussa pitkään asunut urheiluhierojana sekä Personal Trainerina työskennellyt mies palasi kotikyläänsä Hinnerjoelle tilan sukupolvenvaihdoksen myötä 2011.

– Oma isäni on tehnyt valtavan työn sen eteen, että tänä päivänä täällä on kannattava tila. Ei antanut itsetuntokaan periksi, että sen olisi vain myynyt pois. Lisäksi aloimme miettimään, että jos lapsia joskus tulee, onhan heillä täällä niin paljon hienompaa kasvaa, kun itsekin on täällä kasvanut.

Kuntosalille pääsee kulkemaan avainkortilla aamuviidestä iltakymmeneen. Näin päivystäminen salilla ei sido Kreulaa itseään liiaksi, broilerien ehdoilla mennään.

KunnonTilan yrittäjä Lauri Kreula näyttää kuntosalikorttia

Pihapiiriin 1980 rakennettu 800 neliön broilerihalli ehti olla tyhjänä kahdeksan vuotta. Kuntosalin perustaminen varaston virkaa toimittaneeseen rakennukseen lähti liikkeelle tilan lämmitysjärjestelmän uudistamisesta.

– Tein koko tilan kattavan hakelämpölaitoksen vuonna 2016. Sieltä tulee lämmöt myös tähän rakennukseen. Yrittäjänä sitä aina miettii, että miten tuon hukkatilan saisi tuottamaan jotakin. Hakelämmityksen myötä tuli enemmän mahdollisuuksia.

KunnonTilan avajaisia juhlittiin tammikuussa 2018. Kreula sai kuntosalitilojen remontoimiseen tukea Leader Pyhäjärviseudulta. Liikuntamahdollisuuksien lisäksi KunnonTilasta on saatavilla mm. hierontapalveluita, kasvo- jalkahoitoja sekä mahdollisuus vaikka Kela-korvaukseen oikeuttavaan fysioterapiaan. Kunnostetuissa tiloissa toimii nimittäin Kreulan lisäksi neljä muutakin paikallista yrittäjää.

– Päädyimme tekemään kaksi isoa hoitohuonetta. Tämä on tuonut lisää töitä kylän yrittäjille, kun he voivat ottaa vastaan asiakkaita myös täällä. Erilaisia kurssejakin ja tapahtumiakin on kokeiltu joogasta kehonkoostumusmittauksiin.

KunnonTilan yrittäjä Lauri Kreula seisoo yrityksensä edessä.

Uudet palvelut on otettu kylässä vastaan hyvin. Vapaan kulkemisen mahdollistavia avainkortteja on tehty jo paljon suuremmalle joukolle, kun Kreula alkuun uskalsi toivoa. Hän pyrkii varmistamaan, että maksuvälineenäkin käy mahdollisemman laaja kavalkadi erilaisia etuseteleitä. Taustalla on ajatus siitä, että mahdollisimman moni pääsisi liikkumaan mahdollisimman helposti.

– Uskon, että KunnonTila on tuonut tänne melkoisen kuntosalibuumin. Lisäksi paikka on tuonut lisää töitä monelle yrittäjälle. Toivon, että pystyn edelleen kehittämään liikuntamahdollisuuksia ja palveluita täällä.

Tutustu maaseuturahaston yritystukiin ja niiden mahdollisuuksiin Sankariyrittäjät-lehdessä.