Lähdön hetki – ensi vuoteen ystävät! kurki-ilta Puurijärvellä 9.9.

Luvassa mystistä tunnelmaa Puurijärven pimenevässä illassa 9.9., kun Jokilaakson ympäristöyhdistys, Porin Lintutieteellinen Yhdistys ja Leader Karhuseutu järjestävät yhteistyössä kurki-illan. Kyseessä on kaikille avoin retki seuraamaan kurkien syysmuuttoa. Tarjolla mahdollisuus osallistua maksuttomaan yhteiskuljetukseen.

Oletko innostunut luonnossa liikkumisesta? Oletko utelias ympäristön tarkkailija? Vai kaipaatko vain vaihtoehtoista perjantai-illan ohjelmaa? Kutsumme kokeneet ja kokemattomat lintuharrastajat mukaan kaikille avoimeen kurki-iltaan seuraamaan kurkien syysmuuttoa ja retkeilemään Puurijärvelle. Syysmuuton aikaan Puurijärvelle kokoontuu illassa satoja, jollei tuhansia kurkia. Tule kanssamme toivottamaan kurjille hyvää matkaa Kärjenkallion lintutornille.

Kokoonnumme Kärjenkallion lintutornin parkkipaikalla n. 18.45 maissa, ja lähdemme tästä kohti Kärjenkallion tornia. Retki lintutornilla kestää n. kaksi tuntia. Kärjenkallion tornille on parkkipaikalta hieman kävelemistä (800 m). Kärjenkallion torni on yksi Suomen korkeimmista lintutorneista. Parkkipaikan vieressä on myös esteetön lintulava. Lisätietoja Puurijärven ja Isosuon kansallispuistosta.

Yhteiskuljetus:

Maksuton yhteiskuljetus lähtee Porin keskustasta klo 17.30 2-tietä kohti Kauvatsaa ja Kärjenkallion lintutornia. Matkalla on monta pysäkkiä, joilta hypätä kyytiin. Jätä oma auto kotiin tai matkan varrelle ja tule yhteiskuljetukseen. Mukaan bussikuljetukseen mahtuu 50 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.  Päivitys 29.8.2022: Retkibussi on lähes täynnä, voit kysellä haja- ja peruutuspaikkoja hankekoordinaattori Mimmi Virtaselta sähköpostitse (yhteystiedot)

Bussi lähtee paluumatkalle kohti Poria klo 22 mennessä.

Lähellä tai muussa suunnassa asuvat voivat saapua myös omalla autolla. Suosithan kimppakyytiä.

Pysäkit  ja alustava aikataulu:

klo 17.30 Pori (vanha linja-autoasema)
n. 17.40 Friitala th (Yhdystien ja 2-tien risteyksen pysäkki)
n. 17.50 Nakkila th -pysäkki
n. 18.00 Neste Harjavalta piha (Liikuntatie 1, 29200 Harjavalta)
n. 18.05 Hotelli Hiittenharju (Hiittenharjuntie 1, 29200 Harjavalta)
n. 18.15 Kokemäen keskusta Teljänportti P -pysäkki (liikenneympyrästä Kauvatsalle päin, ensimmäinen pysäkki)
18.45 Puurijärvi Kärjenkallion lintutornin pysäkointialue (Yttiläntie 981, 32910 Kokemäki)

Bussi kulkee Kokemäeltä reittiä Kauvatsantie – Yttiläntie. Loppureitinkin varrelta voi nousta kyytiin.

Varustus:

Ota mukaan säänmukainen ulkoiluvaatetus, omat eväät ja taskulamppu. Halutessasi voit ottaa kiikarit. Paikan päällä tarjolla muutamia kaukoputkia ja kiikareita osallistujien käyttöön Porin Lintutieteellisen Yhdistyksen puolesta. PLY on hankkinut optiikkaa yleisökäyttöön Leader-tuen avulla.

Kuva Harri Nurminen

Tutustu Jokilaakson ympäristöyhdistyksen ja Porin Lintutieteellisen Yhdistyksen toimintaan. Tapahtumaa järjestetään Karhuseudun Energiaa Elämään -hankkeella.