Luontotekoja ja lettuja – herkullinen vieraslaji-ilta Nakkilassa 29.6.

Komeileeko kotipihallasi vielä kurtturuusu? Jännittääkö jättiputkien jallittaminen? Haluaisitko tehdä jotain lähiympäristön eteen, mutta et vielä tiedä mitä? Tule Arantilankoskelle Nakkilaan vieraslaji-iltaan innostumaan ja onnistumaan: aiheena haitallisten vieraslajien torjunta.

Leader Karhuseutu ja Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset järjestävät vieraslaji-illan sekä talkoot Arantilankosken laavun ympäristössä ke 29.6. klo 17.30-19.30. Vieraslajit on maailmanlaajuisesti tunnistettu yhdeksi viidestä merkittävimmin luonnon monimuotoisuutta heikentävästä tekijästä.

Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Milla Nikko johdattaa vieraskasvien maailmaan ja kertoo mm. jättipalsamista, jättiputkesta, komealupiinista, kurtturuususta, tatareista ja muista vihulaisista. Reilun puolen tunnin opastuksen aikana opetellaan tunnistamaan ja torjumaan haitallisia vieraskasveja omassa lähiympäristössä.

Infon jälkeen talkoillaan yhdessä Arantilankosken laavun ympäristössä ja poistetaan jättipalsamia. Joenrantojen tuntumasta torjuminen on erittäin tärkeää, sillä virtauksen mukana vieraskasvien siemenet kulkeutuvat helposti uusille kasvupaikoille. Tule tekemään viikon luontoteko ja talkoilemaan jättipalsamin hävittämiseksi. Suomen luonto kiittää!

Kaikille osallistujille luvassa talkoosapuskaksi lettuja, joita Nakkilan partiolaiset ry tulee laavulle paistamaan. Laavulla on mahdollisuus kysellä myös Nakkilan partiolaisten ja Jokilaakson luonnonsuojeluyhdistyksen toiminnasta.

Illan kulku:
17.30 Haitalliset vieraskasvit hallintaan – asiaa jättipalsamista, jättiputkesta, komealupiinista, kurtturuususta, tatareista ja muista vihulaisista (maisema-asiantuntija Milla Nikko).
18.00 Talkoilua ja lettuja – kitketään jättipalsamia yhdessä!

Varustus: Pitkät puntit suositeltavaa, säänmukainen varustus. Voit ottaa omat työhanskat, mutta hanskoja tarjolla myös Nakkilan kunnan puolesta.

Tapaamispaikka: Arantilankosken laavu. Nakkilan keskustasta päin ajettaessa ennen jokea vasemmalla on parkkipaikka, johon voi jättää auton (Siltatie 180, Nakkila). Laavu on toisella puolella Siltatietä. Katso Arantilan laavun ja parkkipaikan sijainti Nakkilan Kosket ry:n kartasta.

Voit halutessasi ilmoittautua mukaan Karhuseudun hankekoordinaattori Mimmi Virtaselle mimmi.virtanen@karhuseutu.fi tai MKN:n maisema-asiantuntija Milla Nikolle milla.nikko@proagria.fi. Ilmoittautumista ei kuitenkaan vaadita, ja piipahtaminen talkoissa on sallittu, joten tervetuloa!

Yhteistyössä tapahtumaa tekemässä ovat Nakkilan kunta, Nakkilan partiolaiset, Nakkilan Kosket ry ja Jokilaakson ympäristöyhdistys.