Nakkilan Verstaasta on kasvanut upea juhla- ja tapahtumakeskus

Verstas ei tarjoa vain juhlatilaa, majoitusta tai ravintolapalvelua, vaan mahdollisimman laajan kattauksen elämyksiä.

 

– Verstas on kasvanut nopeaan tahtiin, mutta kasvun luominen on seurannut tiettyä polkua. Ajatuksena on ollut luoda juhla- ja tapahtumakeskus, joka tarjoaa elämyksiä mahdollisimman monipuolisesti. Olemme ajatelleet, että mitä enemmän pystymme tarjoamaan, sitä vahvempia olemme, yrittäjä Harri Höglund kertoo.

Verstas tarjoaakin ainutlaatuiset puitteet juhlille ja tapahtumille.

– Haluamme, että on elämys järjestää juhlat tai vaikka yritystapahtuma meillä. Haluamme luoda vau-efektin niistä jokaiseen ja se näkyy myös palvelussa ja esimerkiksi ruuassa, Marika Vuorsola, Harrin puoliso ja yhtiön toinen yrittäjä kertoo.

 

Leader-rahoitusksella konkreettisia parannuksia

 

Verstasta on kehitetty useiden Leader-hankkeiden avulla. Viimeisimmän hankkeen myötä Verstaan viereen avautui motelli ja Verstaan omistukseen hankittiin toinen isompi tila, 340 m2 kokoinen konehalli. Aikaisemmin hankkeilla on rakennettu esimerkiksi Verstaan salia, ravintolakeittiötä ja iso pysäköintialue peltopohjan päälle.

– Olemme pystyneet tekemään Leader-tuella todella konkreettisia juttuja ja tulemme tekemään vielä lisää. Suunnitteilla on uusi hanke, jossa rakennettaisiin uuden hallin wc-tilat ja lämmityskeittiö. Lisäksi rakennamme alueelle frisbeegolf-radan, ulkoilureitit ja ajatuksena on myös leirintäalueen perustaminen, Höglund suunnittelee.

Leader-tuen mahdollisuutta hän suosittelee muillekin yrittäjille. Hakeminen ei ole vaikeaa.

– Hakuprosessi on hyvin looginen ja selkeä. Jos osaa laatia rahoitussuunnitelman ja budjetin sekä yrityksen talouden seurannan perusasiat ovat hallussa, selviää myös hakuprosessista. Lisäksi meillä kaikki hankkeet ovat onnistuneet todella hyvin ja liikevaihto on kasvanut. Olemme tuen avulla saaneet aikaan huikean paljon.

 

Haasteiden yli

 

Vaikka Verstasta kehitetään nopeasti ja liikevaihto on kasvussa, yrityksen alkutaival ei ole ollut helppo. Korona-ajan vaikutukset ovat näkyneet tähän päivään saakka. 

– Koronan vuoksi jouduimme luopumaan henkilöstöstä, mikä tarkoitti sitä, että olimme itse yötä päivää töissä. Tein itse vielä yrityksen kirjanpidonkin, mutta ajanpuutteen vuoksi talouden seuranta jäi ja putosin kärryiltä. Viime vuonna otin tähän apua ja kävimme kirjanpitäjän kanssa kaikki asiat läpi. Nyt olemme ajan tasalla.

Kirjanpidon ulkoistaminen on ollut hyvä asia siitäkin syystä, että Harrin ja Marikan sydämet sykkivät palvelujen luomiselle ja kehittämiselle.

– Positiivisen palautteen kuuleminen palkitsee. On upeaa, jos olemme onnistuneet luomaan Verstaasta kotimaan matkailuun ja liikkumiseen uuden käsitteen ja käyntikohteen.