Sydän-Satakunta: Yhdistysten voimasta – Kokemäen aktiiviset toimijat Leader-hankkeiden ytimessä

Tiesitkö, että Leader Karhuseutu edistää toiminta-alueensa asukasviihtyvyyttä ja vetovoimaa 2,5 miljoonalla eurolla toimintakaudella 2023-2027 tukemalla yleishyödyllisiä hankkeita? Pelkkä raha ei kuitenkaan ratkaise, vaan kaiken keskiössä ovat aktiiviset, kotiseuturakkauden omaavat yhdistykset.

Leader Karhuseutu on elinvoimaisemman maaseudun etuja ajava paikallinen kehittäjä. Kokemäellä heidän rinnallaan seisoo joukko intohimoisia yhdistyksiä, jotka tekevät arvokasta työtä kotikaupunkinsa kehittämiseksi.

– Leader tekee mahdottomasta mahdollista. Kesällä olisi jäänyt kyllä avajaiset pitämättä, jos puhelua ei aikanaan Aapolle olisi voinut soittaa, kuvailee Lions Club Kokemäki ry:n presidentti Marko Palin.

Avajaisilla Marko viittaa 12. elokuuta järjestettyihin lasten cruisingeihin. Tapahtumassa vihittiin käyttöön Kokemäen Tulkkilan liikuntapuiston reunamilla sijaitseva lasten liikennepuisto, jonka yhdistys muutti syksyllä 2021 syntyneestä ideasta teoksi sisulla ja talkoohengellä. Kustannuksiakin parin kesän urakasta tietysti syntyi, ja Leader Karhuseutu oli mukana tukemassa noin 63 400 euron arvoista hanketta yhteensä 38 022 eurolla.

– Hankkeiden onnistuminen on usean toimivan yhteistyön tulos. Hankkeet lähtevät liikkeelle aina yhdistyksen omasta halusta ja resursseista, jonka pohjalta me mieluusti neuvomme, mitä kannattaa tehdä. On rahoitusta hakevan yhdistyksen etu, että projekti on kokonaisuutena hallinnassa ja hyvin suunniteltu, kertoo Leader Karhuseudun toiminnanjohtaja Aapo Kivenmaa.

Lue koko artikkeli Sydän-Satakunnan -sivuilta. 

Teksti Suvi Hautaluoma, kuva Marko Palin.