Talkookolmikko Lavian iltatorien takana haluaa luoda kohtaamisen paikkoja lavialaisille

Kuka vain voi lähteä elävöittämään omia kotikulmia uusia tapahtumia järjestämällä. Hyvä esimerkki ovat Emmi Rahkjärvi, Peninna Lauren ja Eija-Hannele Tanskanen, innokas visionaarikolmikko Lavian iltatorien takana. Kolmen naisen voimin järjestettävien iltatorien ajatus on lisätä kohtaamispaikkoja ja saada lavialaiset liikkeelle.

Idea Lavian iltatoreista syntyi missäpä muualla kuin Lavian torilla. Järjestäjätiimi pohti perinteisellä perjantaitorilla, että myös työssäkäyvien pitäisi päästä käymään torilla.

– Kyllähän ideaa jonkin aikaa kypsyteltiin, mutta sitten päätettiin ryhtyä toimeen, Emmi Rahkjärvi sanoo.

Ensimmäinen iltatori järjestettiin joulukuussa 2020. Tänä kesänä iltatoreja on kerran kuussa, ja jokaisella on jokin teema. Myös joulun alla järjestetään iltatori.

Alkuun järjestäjäkolmikko soitteli tutuille torimyyjille ja muille tahoille ja kutsui mukaan torille. Nyt yhteyttä osataan ottaa jo itse, ja useamman kerran toripaikat ovat täyttyneet ja on jouduttu myymään ei oota.

– Haluamme, että ihmiset lähtisivät tänne matalalla kynnyksellä. Tori on kaikille ilmainen, torimyyjiltä ja esittelijöiltä ei peritä maksuja. Olisi hienoa saada myös enemmän seuroja mukaan järjestämään jotain tekemistä, jonka parissa ihmiset viihtyvät ja voivat viettää aikaa. Toivomme, että ihmiset ottavat meihin rohkeasti yhteyttä ja tulevat torille kertomaan omasta toiminnastaan tai markkinoimaan tuotteitaan, ei tarvitse myydä mitään, että voi osallistua. Me myös autamme ideoinnissa! Peninna Lauren korostaa.

virkattuja leluja toripöydällä

Iltatoreille on ideoitu myös Laviasta käsin -pöytä, joka toimii itsepalvelukirppiksen logiikalla ja tarjoaa yhteisen myyntipaikan lavialaisille tekijöille.

– Jos sinulla on ne kolmet villasukat myytäväksi, etkä halua sen takia omaa myyntipistettä, voit tuoda ne yhteispöytään myyntiin, Lauren kannustaa.

Keskiviikon kirppistelyiltatorilla Laviasta käsin -pöydässä oli myynnissä mm. kananmunia, virkattuja leluja sekä kuminaa.

– Laviassa on vaikka kuinka paljon osaamista, jota pitäisi saada paremmin esiin. Iltatorien avulla tarjoamme tähän mahdollisuutta, Eija-Hannele Tanskanen sanoo.

Seuraavat iltatorit järjestetään 31.8. ja 30.11. Elokuussa teema on sadonkorjuu ja marraskuussa joulutori. Iltatoritiimiin saat yhteyden Facebookissa Lavian Iltatorit -profiilin kautta. Yhteystiedot voit katsoa myös Lavian tiedotuslehdestä: https://www.laviaseura.fi/uutiset.html?212294

pyöräily auton sijaan ekovinkki lapulla

Karhuseutu osallistui Lavian iltatorille yhdessä Porin Jäteneuvonnan kanssa. Pisteellä sai osallistua arvontaan, jättämällä ekovinkkejä ja vastaamalla poistotekstiilejä koskevaan visaan.