Onnistuneet teemahankkeet rohkaisivat FC Ulvilaa hakemaan Leader-tukea myös isompaan hankkeeseen

Ovatko kunnostustyöt ajankohtaisia kyläyhdistyksessä? Tarvitseeko seura uusia harrastusvälineitä? Onko intoa kehittää toimintaa? Leader-rahoituksen haku Leader Karhuseudun alueella jatkuu vielä.

Toiminnanjohtaja Aapo Kivenmaa kannustaa yhdistyksiä kartoittamaan hankkeen mahdollisuudet, jos esimerkiksi uusien toimintojen kehittäminen on yhdistyksessä ajankohtaista.

­­‑ Jos yhdistys aikoo hankkia jotakin, kunnostaa jotakin tai muuten kehittää toimintaansa, kannattaa meihin olla yhteydessä. Tarvitaan vain idea, jonka perusteella lähdetään liikkeelle, hän sanoo.

Karhuseudulla on myös 20.3. asti auki teemahankehaku, joka on tarkoitettu yhdistysten pienille hankkeille. Tukea voidaan myöntää 70 prosenttia hankkeen kustannuksista jopa jo 500 euron kokoisiin hankkeisiin.

– ­Teemahankkeet vaativat hieman vähemmän paperihommia kuin tavalliset hankkeet, joten ne sopivat hyvin myös yhdistyksen ensimmäiseksi hankkeeksi. Hakuaika päättyy 20. maaliskuuta. Hankehakuun tarvitaan yhdistyksen hallituksen päätös ja alustava kustannusarvio, Kivenmaa neuvoo.

Miehet istuvat FC Ulvilan uuden pukukopin penkillä

Aapo Kivenmaa, Jere Ahonkivi ja Julius Palonen ovat tyytyväisiä uuteen pukukoppiin. Seuran joukkueet kokoontuvat siellä aina ennen harjoituksia.

 

FC Ulvila on aikaisemmin kehittänyt seuran toimintaa teemahankkeilla. Niistä saatiin niin positiivisia kokemuksia, että seura päätti hakea Leader-tukea myös isompaan hankkeeseen. FC Ulvila vuokrasi Ulvilan kaupungilta Mynsterin kerhotalon ja remontoi sen. Kerhotalon kunnostuksen myötä seura sai uuden tukikohdan aivan Mynsterin jalkapallokentän viereen.

– Seuran kaikki toiminta keskittyy vuosittain noin yhdeksän kuukauden ajan Mynsteriin tähän samaan pihapiiriin. On ollut hienoa saada kerhotalo seuran omaan käyttöön, FC Ulvilan puheenjohtaja Julius Palonen iloitsee.

FC Ulvilan logo ja arvot

Yksi FC Ulvilan arvoista on yhteisöllisyys. Joukkuehenki kasvaa, kun lapset kokoontuvat yhteen myös pelien ja harjoitusten ulkopuolella.

 

Hankkeessa tavoitteena oli remontoida uudet pukukoppitilat seuran kotijoukkueiden käyttöön. Vanhassa tilassa oli pukukoppeina vain kaksi pientä koppia, jotka peleissä ja turnauksissa annettiin vierasjoukkueelle. Omat pelaajat vaihtoivat varusteet kentän laidalla.

– Yhteisöllisyys on seuran yksi arvoista. Uuden pukukopin myötä kaikki joukkueet aloittavat harjoitukset pukukopista. Joukkuehengen kannalta on suuri merkitys sillä, aloitetaanko harjoitus yhdessä varttia ennen vai pudotetaanko lapsi suoraan liikkuvasta autosta harjoituksiin, FC Ulvilan toiminnanjohtaja Jere Ahonkivi sanoo.

Hankkeessa myös vanhat pukukopit uusittiin, samoin kuin yhteinen kokoustila.

– Koko rakennuksessa on enää remontoimatta keittiö ja yksi vessa. Ensi kesänä maalataan jopa rakennuksen ulkoverhous, Palonen ja Ahonkivi kertovat.

 

Aapo Kivenmaa sanoo, että FC Ulvilan hanke on hyvä esimerkki yleishyödyllisestä hankkeesta. Jalkapalloa harrastaa Ulvilassa noin 300 pelaajaa. Heidän lisäkseen Mynsterin kerhotaloa käyttävät vierasjoukkueiden pelaajat ja sitä vuokraavat myös muut toimijat.

 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu paikallislehti Ulvilan Seudussa 3.3.2022. Artikkelia muokattu 17.3.2022.