Uusi kuntosali houkuttelee ihmiset liikkumaan

Suosio on huimaa. Uuden kuntosalin avaamisen jälkeen jäsenmäärä on kasvanut kohisten.

 

Kokemäellä on selvästi ollut tarvetta modernimmin varustetulle kuntosalille. Kun Kokemäen Kova-Väki Voimailu ry:n yhdistystilaan valmistunut kuntosali avautui joulukuussa 2023, kasvoi kuntosalin jäsenmäärä ensimmäisen kuukauden aikana noin 50 henkilöllä. Seuran puheenjohtaja Marko Lahtinen on tulokseen tyytyväinen, koska alun perin seuran tavoitteena oli saada ihmiset liikkumaan Kokemäen hyvinvointistrategian mukaisesti.

– Uuden salin myötä olemme saaneet jäseneksi enemmän myös naisia ja senioreita. Lisäksi nuoret ovat löytäneet enenevissä määrin salillemme. Uskon, että jäsenmäärä ei jää tähän, koska olemme vasta saaneet toiminnan uusissa tiloissa käyntiin. Lisäksi uudistettu nykyaikainen ja monipuolinen laitteisto takaa, että salilta löytyy jokaiselle sopivaa tekemistä, hän iloitsee.

Kuntosalin laitteet ovat kotimaisia.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Kokemäen kaupunki perusti entiseen Peipohjan päiväkotiin yhdistystilan, josta tuli myös uuden kuntosalin koti. KK-V Voimailu ry rakensi kuntosalitilat kokonaisuudessaan itse. Remonttiin ja uusiin kuntosalilaitteisiin seura haki Leader Karhuseudulta tukea.

– Hankkeen kokonaiskustannukset ovat olleet noin 100 000 euroa. Ilman rahoitusta ei hankkeen toteuttaminen tässä mittakaavassa olisi ollut mahdollista. Yhdistysten kannattaakin hyödyntää Leader-tukea. Siinä vain kannattaa pitää mielessä, että hankkeen hyvä suunnittelu on tie hankkeen helppoon toteuttamiseen, Lahtinen sanoo.

Seuralle tärkeää oli, että saatu tuki käytetään paikallisten yritysten hyväksi. Laitehankinnat keskitettiin kotimaiseen yritykseen ja kilpailutuksessa painotettiin paikallisia toimijoita.

– Esimerkiksi LVI-Asennuspalvelu Marjanen Oy ja Lehtosen Konepaja Oy ovat olleet hankkeessa suurena tukena. Tilojen ilmanvaihtoon on panostettu paljon, kuten ylipäänsä kuntosalin ilmeeseen ja käytettävyyteen.

Vihreä huone.

Uusille kävijöille opastusta

Lahtinen sanoo, että uusi kuntosali ei kilpaile kaupallisten toimijoiden kanssa. Salilla ei esimerkiksi ole ollenkaan tarjolla ryhmäliikuntaa tai ohjattua liikuntaa.

– Olemme panostaneet omaehtoiseen liikkumiseen. Tänne voi tulla oman aikataulun mukaan treenaamaan vaikka aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

Vaikka ohjattuja tunteja ei salilla ole, otetaan uudet kuntoilijat lämpimästi vastaan.

– Tänne on helppo tulla mukaan. Autamme ja opastamme aina tarpeen mukaan.